Wij willen met u aan tafel zitten en in een openhartig gesprek uitvinden welke uitdagingen en vragen er bij u spelen om zo, gezamelijk, tot een beste oplossing te komen. Oftewel, hoe kan de techniek u ondersteunen in plaats van dat u de techniek moet ondersteunen.

Bad news: 43% of login attempts ‘malicious’ Good news: Er, umm… 

An extraordinary 43 per cent of all attempted online account logins are malicious, Akamai claims in its latest internet security report. “Credential abuse” is an …

Read more …

How Antivirus Software Can Be Turned Into a Tool for Spying

New York Times

It has been a secret, long known to intelligence agencies but rarely to consumers, that security software can be a powerful spy tool. Security software r …

Read more …

Wireless Phone Endpoints Review – Buyer’s Guide 2017

Wireless Phone Endpoints Review – Buyer’s Guide 2017

The first, and most well-known across Europe is the “DECT” phone. The “Digital Enhanced Cordless Telecommunications” form uses the standard … Internet routers capable of hand …

Read more …

Veel voorkomende problemen in Windows 10 oplossen

De ervaringen met Windows 10 zijn heel verschillend. Sommigen zijn enthousiast, maar er zijn ook problemen. Maar voor sommige problemen is er wel een oplossing, als je weet waar je die moet zoeken.

Windows 10 is een beetje ‘werk in uitvoering’. De software heeft nog wat ruwe kantjes, en niet alle leveranciers van pc’s of onderdelen daarvan hebben hun huiswerk gedaan. Daardoor ontstaan er voor sommige upgraders wat problemen met Windows 10. De meest voorkomende zijn:

Problemen bij installatie 

In principe werkt Windows 10 op een pc die Windows 7 or 8.1 aankan. Maar bij de upgrade treden er toch nog wel eens problemen aan het licht …

Read more …

Beveiligingsonderzoekers hacken Tesla S

Beveiligingsonderzoekers hebben de Tesla S gehackt. Deze auto beschikt over een intelligent navigatiesysteem en autopilot-software waarmee allerlei interactieve diensten worden gefaciliteerd. Door de hack konden onder andere de ramen op afstand naar beneden worden gedaan, de rem worden ingetrapt en de motor worden uitgeschakeld.

Voor de hack moesten de onderzoekers wel eerst met een kabel en een laptop toegang krijgen tot de computer van de elektrische auto. Door een hack op het entertainmentsysteem kon de auto die langzamer dan acht kilometer per uur reed abrupt tot stilstand worden gebracht. Bij hogere snelheden kwam de auto langzaam tot stilstand.

De hack. …

Read more …

7 tips voor veilig wifi op vakantie

Als je een ding niet moet doen in het buitenland: inloggen op je bankrekening via een gratis wifi-verbinding. Grote kans dat internetcriminelen op dat moment meekijken en zodoende toegang kunnen krijgen tot je persoonlijke gegevens. Nog 7 andere tips voor veilig internet op vakantie.

1. Is een openbaar wifi-netwerk de enige …..

Read more …

Onze aantekening:

Het artikel is helder en kort maar wellicht iets te kort. Er wordt namelijk niets gemeld over 1 van de makkelijke, goedkope en vooral ook erg veilige opties, namelijk gebruik WiFi, 3G en 4G alleen met een VPN verbinding. Gebruik hiervoor wel een betrouwbare partij natuurlijk maar zodra de VPN is opgezet zal al uw data versleutelt over die WiFi, 3G en 4G punt gaan, wat zeker met een openbaar WiFi toch echt wel aan te raden is.

Het niet melden van deze otpie is, naar onze mening, een groot gemis in het artikel.

Oftewel, moet als groot bedrijf automatisch gaan liegen of kun je ook integer blijven?

Wij houden altijd goed bij wat er in de wereld gebeurd zeker als het zaken betreft die in ons werkgebied liggen. In Nederland is 1 van de partijen die hier en daar nog eens optreed tegen machtsmisbruik de ACM oftewel de Autoriteit Consument & Markt. Wat is en doet de ACM, vraagt u? Zoals zij het zelf omschrijven: De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet erop toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt consumentenbelangen. Dit betekent dus dat zij er op toe zien dat u en ik eerlijk behandeld worden en dat er geen machtsmisbruik plaats zou moeten kunnen vinden.

Nou worden wij allen goed door hen op de hoogte gehouden van lopende zaken maar vandaag was toch wel weer zo’n dag dat je denkt ‘Hoe kan dat nou’?!

Erg vaak zien we KPN in deze meldingen langskomen. Als waarschijnlijk nog steeds bekendste en wellicht ook nog steeds grootste partij op het gebied van kabels die in de grond liggen en daar services over leveren worden zij, terecht, goed gecontroleerd. Vandaag echter was er niet 1 maar waren er 3 meldingen over boetes en overtredingen door hen! En bij veel van die boetes gaat het, in ieder geval voor veel andere bedrijven, voor substantiële bedragen. Ik vraag me dan af waar eerlijk zaken doen bij hen in het motto voorkomt of dat ze dat überhaupt niet in hun motto of zakelijke filosofie geïntegreerd hebben, dat kan natuurlijk ook. En als deze ‘hoge’ boetes keer op keer op keer op keer voor lief genomen worden, zijn ze dan niet gewoon te laag daar het schijnbaar nog steeds de moeite waard lijkt te zijn voor hen om de betreffende regels te overtreden en de boete ‘voor lief’ te nemen. Als je voor het overtreden van de non-discriminatieverplichting en de transparantieverplichting een boete krijgen die vele malen lager is dan de Extra winst die ze er door maken is het natuurlijk niet echt een afschrikwekkend middel.

Wellicht moet eens opnieuw bekeken worden hoe de ACM grote en machtige bedrijven aanpakt en beboet want als beiden niet afschrikken dan hebben we alleen weer een extra instantie die op de vingers tikt maar eigenlijk ook zegt ‘ Ga door zoals je bezig bent’ en dat kan toch niet de bedoeling zijn!

De 3 uitspraken die deze publicatie getriggerd hebben zijn:

Boete KPN voor SDF-backhaul – Boete € 2.000.000,-

Besluit op bezwaar *21 online – Boete verlaagt van € 2.7000,00,- naar € 600.000,- !

Boete KPN voor ISDN-Lijnbewaking – Boete € 6.000.000,-

 

Created by R the Company. Powered by SiteMuze.